Roermondsplein 33 | 6811 JN Arnhem | +31 (0)26 3639030 | info@ok-parking.nl

Facing Pages 2014
Rotterdam Designprijs
Nieuwe Arnhemse Krant
Live Magazines
Huisstijl Buro Doen

Nieuws

Cultuurprijs 2014 in de pocket!

Supervetonwijsgaafkicken! We hebben de Cultuurprijs 2014 gewonnen! We zijn...
lees meer

Nieuws

Cultuurprijs 2014 in de pocket!

Supervetonwijsgaafkicken! We hebben de Cultuurprijs 2014 gewonnen!

We zijn superblij dat door deze prijs onze inzet voor (cultureel) Arnhem gewaardeerd wordt. 
 
Over de prijs:
De Cultuurprijs wordt uitgereikt aan diegene die een bijzondere bijdragee heeft geleverd in en buiten het culturele veld van gemeente Arnhem waarmee het imago van Arnhem als cultuurstad van het Oosten is verstrekt. Deze is vernieuwend binnen de kunstdisciplines, levert kwaliteit en is van toegevoegde waarde op het bestaande aanbod met product of dienst waarmee een groot of nieuw publiek wordt bereikt. 
 
De Cultuurprijs is voor het talent van nu en zorgt er voor dat vooral vernieuwende initiatieven gestimuleerd worden om door te gaan.
 
En we werden er soepeltjes op verwezen dat we toch echt in Arnhem moeten blijven. Dank aan de jury en degene die ons genomineerd hebben. Op naar de volgende mooie projecten!
 

Nieuws

Relive Facing Pages 2014

In the past few months we've worked hard on making the Facing Pages publica...
lees meer

Nieuws

Relive Facing Pages 2014

In the past few months we've worked hard on making the Facing Pages publication. It covers everything that happened during Facing Pages 2014. Read the summaries of the lectures, relive the entre-acts and laugh about the columns again. All bound together with lots of photos of the event and cover-images of all the magazines shown at the exhibition. This is book of memories for our visitors and a book of inspiration for all who couldn’t attend. The knowledge shared on stage is soon in your hands.

Order your copy here.

A real must-have for all of you magazine junkies. With only few copies left you should get your copy today! Order this publication now for only 10 euros (cheap, right). Enjoy a good read and a beautiful designed book. All earnings will be used as a kickstart for Facing Pages 2016. So it is a win-win situation.

The publication consists of two booklets. The outer part counts 64 pages and is printed in four colors (Cyan, Red, Yellow, Blue) on matt paper. All lectures are collected in this part. The inner part contains the event photo's and an index of all magazines exhibited at our exhibition. This part has 36 pages and is printed in full color on a gloss paper. The booklets are bound by a nice rubber band. 

Nieuws

Nieuwe website

Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe website, vandaar even...
lees meer

Nieuws

interview Vrij Nederland

We lijken wel echte experts op het gebied van (onafhankelijke) tijdschrifte...
lees meer

Nieuws

interview Vrij Nederland

We lijken wel echte experts op het gebied van (onafhankelijke) tijdschriften. Steeds vaker worden we benaderd door (vak)media om te praten over self-publishing, onafhankelijke tijdschriften en gerelateerde onderwerpen. Onlangs werd William geïnterviewd voor een artikel in de Vrij Nederland. Het resultaat is een erg leuk om artikel om eens te lezen! 
Klik hier voor het artikel.

Nieuws

Also do it ook dan!

De smaak van presenteren hebben we te pakken (en dat doen we natuurlijk op ...
lees meer

Nieuws

Also do it ook dan!

De smaak van presenteren hebben we te pakken (en dat doen we natuurlijk op eigenzinnige O.K. wijze). William gaf op 11 december een presentatie tijdens de So you think you can plan-avond van CASA, Arnhem. Op het podium zat de nieuwe garde van Arnhemse initiatiefnemers die de stad verrijken met bijzondere projecten (zoals Roof Garden, Popupklup en Dynamic Food). 

Onder het motto So you think you can plan, ALSO DO IT OOK DAN! begint de afsluitende presentatie met een vrolijke noot en sterke binnenkomer waarmee het publiek meteen mee ging in het verhaal over William zelf, O.K. Parking, Facing Pages, Geranium Sessies, Paradijs en als geheime ontknoping; de officiële release van de NAK (Nieuwe Arnhemse Krant).
 

Over Ons

O.K. PARKING is een eigenzinnige en flamboyante ontwerpstudio uit Arnhem. In 2005 bundelden William van Giessen en Joost van der Steen hun krachten in deze geïnspireerde en gedreven onderneming.

De kracht van O.K. Parking ligt in het ontwerpen van oplossingen. Vanuit de inhoud van een opdracht wordt een sterk concept geformuleerd. Daaruit voort wordt een visueel onderzoeksproces in gang gezet. Dit resulteert in heldere, functionele, unieke en zeer innovatieve ontwerpen.

Het ontwerpwerk in opdracht (voor kunst/culturele organisaties tot corporate businesses) varieert van o.a. boeken, tijdschriften, campagnes, event- & huisstijlen tot innovatieve websites en interactieve applicaties.
De focus ligt sterk op magazines, boeken en interactieve toepassingen zoals websites en apps.

Daarnaast initiëren ze zelf veelzijdige projecten waarvan O.K. Periodicals uitgegroeid is tot een internationaal gelouwerd weblog en magazine. Hiervoor plegen ze veel onderzoek en doen ze veel kennis op. De ontwikkeling van hun artistieke visie en conceptuele benadering tot het grafisch ontwerpvak blijft hierdoor constant up-to-date.
Voortkomend uit O.K. Periodicals is Facing Pages (voorheen O.K. Festival) ontstaan. Doordat ze onderduiken in de internationale independent magazine cultuur komen ze talrijke schitterende magazines tegen, gemaakt met passie en liefde door bedreven creatieven. Het festival is één van de grootste events op independent magazine-gebied in de wereld. Georganiseerd door de twee mannen uit Arnhem.

Webapp ECP

Webapp ECP

Webapp ECP

Dit is onze versie van een online magazine. Het online doorbladeren van een pdf vinden we geen goede vervanging voor een echt tijdschrift. Iets wat gemaakt is om door te bladeren op papier kun je niet evenaren met iets zoals ISSUU. We maken er toch best vaak gebruik van, maar meer omdat er niet iets beters was. Totdat we zelf aan de slag gingen. We onderzochten wat wel zou kunnen werken. Met als uitkomst een webapp (=kruising tussen website en app. Een website die gereed is gemaakt voor mobiele apparaten).  Een online redactionele website waarbij content, leesbaarheid en gebruiksgemak voorop staan.


Deze webapp zetten we o.a. in voor Live Magazines. Bij sommige projecten wordt er door opdrachtgevers liever niet gekozen voor papier, maar voor iets digitaals. Dat is meetbaar (aantallen bezoekers, etc.) en makkelijk online te delen via social media of nieuwsbrieven. Inmiddels zetten we deze webapp regelmatig in bij projecten waar inhoudelijk content via digitale media gedeeld moet worden. Kijkt u zelf maar!

» Voorbeeld ECP
» Voorbeeld Hogeschool Leiden

 De webapp is ontworpen en ontwikkeld i.s.m. Julius van der Vaart

Geboortecertificaat

Geboortecertificaat

Geboortecertificaat

Onlangs werden we opgebeld met de vraag of we ook geboortecertificaten maken. Eigenlijk wisten we toen nog niet eens van het bestaan van dat soort dingen. Maar geïntrigeerd door de vraag zijn we de uitdaging aangegaan met verbluffend resultaat. 

A.d.h.v. de eigenschappen van geboortedatum uit de Keltische boomkalender van de geboren tweeling gingen we aan de slag. We wilden een organisch 'iets' maken. Normaal is een geboortecertificaat een papieren document. Al vrij snel kwamen we op het 3D-pad terecht en combineerden we verschillende technieken. Het patroon waar de namen uit ontstaan zijn gemaakt n.a.v. het Voronoi-concept, een organische wiskundige methode. Middels lasersnijden, waarbij de lasertechniek to-the-edge duwden, werden de 2 lagen gesneden. De houten lijst is gemaakt uit taxushout. Dat hout was in de Middeleeuwen duurder dan goud vanwege de enorme kracht en sterkte van de houtsoort. Bij elkaar is het een bijzonder mooi geboortecertificaat geworden waar de ouders, grootouders en de rest van de familie zeer blij mee is. Mede omdat het precies past bij de kinderen, 'aards, fijntjes en waardig.'

NAK 4

NAK 4

NAK 4

De vierde Nieuwe Arnhemse Krant is uit. Uiteraard weer gratis verkrijgbaar door heel Arnhem en handelend over de creatieve humuslaag van de stad. Er staat weer genoeg in over dingen die volgens ons onderbelicht blijven. Dingen zoals bodysuspension (jezelf aan de huid ophangen aan vleeshaken), broekhangen op de Veluwe, hoe blij we moeten zijn met Arnhem volgens een ex-Berlijnse, de Ernumse Spielberg van animaties, hoe muzikanten wel/niet hun brood verdienen én natuurlijk de fameuze achterkant vol met 'likes'!

Rotterdam designprijs 2014

Rotterdam designprijs 2014

Rotterdam designprijs 2014

Ook dit jaar zijn we gevraagd om de visuele uitingen te maken voor de Rotterdam designprijs. We vernieuwden de website, maakten een vers grafisch ontwerp voor de catalogus en verzorgden we de typografische vormgeving van de expositie in Museum Boijmans van Beuningen. Een super klus waarmee we lekker aan de slag zijn geweest. De prijs wordt 31 januari 2014 uitgereikt. Tot die tijd kun je in het museum de genomineerden bekijken. Maar uiteraard hebben we ook gewoon foto's zodat je achter je computer kunt blijven zitten.

» www.designprijs.nl

MIR website

MIR website

MIR website

Deze website voor MIR, i.o.v. kunstenaar Alphons ter Avest, staat al een tijdje online te stomen. MIR is een zelfvoorzienend, mobiel expeditiestation dat over de hele wereld reist en het heeft verschillende functies. Van expositieruimte tot werkplaats tot wonend en verblijf. Er gebeurt dus veel in de rare tent. En dat laten we via de website op een doelmatige, simpele manier zien. Er is ruimte voor veel beeld om daarmee de MIR in al zijn schoonheid, inhoud en diverse functies te verbeelden. 

» www.mirproject.nl

Extra Vrije Zone

Extra Vrije Zone

Extra Vrije Zone

Tijdens de Airborne Wandeltocht 2013 hebben we een stuk van de wandelroute omgetoverd tot 'Extra Vrije Zone'. Een gebied waarin de wandelaars gefilmd werden door camera's en een drone. Met dit project sluiten we aan bij de zeer actuele discussie over het verzamelen van gegevens over het gedrag van burgers door middel van bijvoorbeeld cameratoezicht. 

Bij het betreden van de Extra Vrije Zone worden de wandelaars gefilmd. Een stuk verder op de route kunnen ze via periscopen de andere wandelaars begluren. Middels 'waarschuwingsborden' langs de weg stellen we vragen bij de huidige reikwijdte van de door de na de oorlog herwonnen ‘vrijheid’.

Wat betekent vrijheid voor u en wat wilt u er voor opgeven? Zelfs een kijkje in uw badkamer?

In opdracht van Stichting Scarabee
 

Nieuwe Arnhemse Krant 3

Nieuwe Arnhemse Krant 3

Nieuwe Arnhemse Krant 3

 De derde Nieuwe Arnhemse Krant is alweer uit. Onze eigen lofzang op de stad waarin we leven. In deze derde NAK laten we wederom alle inspirerende initiatieven zien die er in de culturele 'humuslaag' van Arnhem zijn. Het NAK-team duikt onder de radar om reportages te maken, interviewen dé mensen die verandering te weeg brengen en we laten zien wat er in Arnhem gemaakt wordt. We zijn daar waar het bruist en geven zo een tijdsbeeld van de stad. Dat alles op een positief kritsche manier, uietraard met genoeg plaats voor luchtigheid.

De NAK komt alleen op papier uit en ontstaat i.s.m. een superteam van schrijvers, redacteurs, fotografen en beeldmakers. 
Het is verkrijgbaar op ongeveer 50 openbare plekken in Arnhem in een oplage van 5000.

Zowiezo!

Zowiezo!

Zowiezo!

In navolging van het HEE! Magazine hebben we voor opdrachtgever RIBW een speciaal RIBW-jongerenmagazine gemaakt. In het proces hebben we de jongeren betrokken. Ze gingen zelf aan de slag met artikelen, mee op pad voor interviews of ze maakten foto's. Met als resultaat een excentriek magazine voor en door de RIBW-jongeren.


Rotterdam designprijs 2014

Rotterdam designprijs 2014

Rotterdam designprijs 2014

Net als vorig jaar heeft de organisatie van de prestigieuze Rotterdam Designprijs aan O.K. Parking gevraagd om de grafische vormgeving te verzorgen. Het vernieuwen van de website-vormgeving is de eerste stap in het communicatie-traject. Meer communicatie-uitingen volgen in aanloop naar de expositie op 16 november, en de uitreiking van de toonaangevende prijs op 31 januari 2014. Een superleuke klus waar we de komende tijd nog graag aan werken!

Bekijk de website

Ode aan het Magazine

Ode aan het Magazine

Ode aan het Magazine

Voor één van onze favoriete drukkers hebben we een exclusieve publicatie ontworpen. Het zijn 2 boekjes bij elkaar gehouden met elastieken touw. Het buitenste boekje bevat interviews, tips en andere informatie over magazines. Het binnenste boekje bevat een selectie van spreads uit onze favoriete tijdschriften. Doordat ze op een speciale manier geplaatst zijn ontstaan er bijzondere combinaties van magazines. Onze ode aan deze prachtige tijdschriften.

www.MAEB.nl

www.MAEB.nl

www.MAEB.nl

De nieuwe website van Martijn Brugman (MAEB) is een feest. Natuurlijk boordevol hilarische columns en korte verhalen van deze schrijfkoning. We ontwierpen de website vormgeving met als uitgangspunt dat zijn verhalen overal te lezen zijn op elk digitaal medium. Het is een website geworden die geoptimaliseerd is voor smartphones en tablets.  

In het interactieve ontwerp hebben we ook kleine vernuftigheden gestopt. Bijvoorbeeld een dag of nacht-knop bij artikelen. Als je des avonds in bed wat van Maeb wil lezen, dan druk je op de nachtknop voor zwarte achtergrond en witte letters. Dat leest dan in het donker prettiger. Bij de magazines staan in de vaandel eronder de bijzondere specificaties over hoe het gemaakt is. Ga dus naar de website en laat je verrassen door de verhalen in een O.K. webdesign.
 

 

NAK / de Nieuwe Arnhemse Krant

NAK / de Nieuwe Arnhemse Krant

NAK / de Nieuwe Arnhemse Krant

Een project wat al enkele jaren in ons hoofd zat, en waar we begin dit jaar de schouders onder zetten en dat nu een uber-te-gekke krant is geworden.

Wat is de NAK? Een gedrukt podium voor alle leuke & inspirerende initiatieven en projecten die Arnhem rijk is. We kijken niet naar de gevestigde orde, maar juist naar de humuslaag. Veel van de cultuur in de stad speelt zich onder de radar van gevestigde culturele instellingen. Daar berichtten we over. Bottom-up, onafhankelijk en DIY. We laten zien wat we interessant vinden en geven zo een tijdsbeeld. Op papier, want dan kun je het bewaren en vasthouden, er doorheen neuzen en ruiken en doorgeven en laten zien en delen. Dat is toch veel leuker dan alles online te zetten waar het ondersneeuwt in de digitale informatie-bombardementen?

De NAK is verkrijgbaar op openbare plekken in Arnhem (cafés zoals TAPE, theaters zoals Oostpool, winkels zoals Hijman & Arends, initiatieven zoals de Popupklup, etc.)

Visuele identiteit Anna Bijns Prijs

Visuele identiteit Anna Bijns Prijs

Visuele identiteit Anna Bijns Prijs

Voor de Anna Bijns prijs ontwikkelde wij een nieuwe visuele identiteit. Met verschillende logo's in verschillende kleuren en vele mogelijkheden om deze toe te passen is een erg flexibele identiteit ontstaan. Deze zal snel een herkenbaar gezicht vormen van de Anna Bijns Prijs.

De Anna Bijns Prijs is een tweejaarlijkse titelprijs waaraan naast de Anna Bijns Bokaal een bedrag van 10.000 euro verbonden is. De prijs gaat afwisselend naar proza en poëzie. Met de prijs bekroont de jury afwisselend de beste literaire prozatitel of dichtbundel van de afgelopen vier jaar, geschreven door een vrouwelijk auteur.

 

Twitterkrant over #kennisdebat

Twitterkrant over #kennisdebat

Twitterkrant over #kennisdebat

Op maandag 3 september maakten we een Twitterkrant tijdens het #kennisdebat dat online via Twitter liep. Samen met de redacties van VSNU, TNO, KNAW, HBO-raad, VNO-NCW en MKB-Nederland maakten we de krant die na afloop online verscheen. 's Nachts werden 10.000 exemplaren gedrukt en de volgende ochtend zijn die uitgedeeld op het Binnenhof (zie foto met Alexander Pechtold). Een zeer geslaagd experiment waar we uitermate trots op zijn. Dat de kwaliteit en de verschijning ervan niet onopgemerkt bleven blijkt uit de vele media-aandacht, waaronder Frankwatching:'Hoe zorg je dan toch dat je nog enige orde schept? #Kennisdebat toonde een feed op de website die gemodereerd werd. Zag je door de bomen het bos niet meer, dan kon je daar een selectie van tweets volgen. In de planning van het debat was telkens een uur ‘pauze’ ingepland tussen de verschillende onderwerpen, maar dit bleek niet voldoende om de onderwerpen ook echt chronologisch te behandelen. Het beste middel dat #kennisdebat wat mij betreft inzette om het hoofd te bieden aan de tsunami aan tweets was de "Twitterkrant kennisdebat" die dezelfde avond nog verscheen met een samenvatting van tweets per onderwerp en stelling. De volgende morgen is deze krant op het Binnenhof in print verspreid.' 

Op een klein stationnetje

Op een klein stationnetje

Op een klein stationnetje

Ook de allerkleinsten kunnen we af en toe tot onze doelgroep rekenen. Bijvoorbeeld voor de flyer en poster die we gemaakt hebben voor de theatervoorstelling 'Op een klein stationnetje' in opdracht van TG Winterberg en STIP Producties en in samenwerking met Noa Verhofstad(beeld). Lief toch? (Ow, en check het extra laklaagje)

HEE! Magazine

HEE! Magazine

HEE! Magazine

Voor het RIBW hebben we een compleet nieuw magazine gemaakt ter introductie van HEE! Van hoofdredactie tot het grafisch ontwerp. Noem het alsjeblieft geen glossy. Niet dat dit magazine niet sprankelt, het sprankelt zeker, maar op een andere manier. Niet met glitter en glamour. De gephotoshopte modellen, celebs, gadgets: we besparen het je. Het sprankelt op een manier dat past bij het echte leven. Het leven van vallen en opstaan. Met verhalen over herstellen op basis van je eigen kracht. Die ervaringen worden gedeeld in dit magazine. Een magazine over de ervaringen van de RIBW cliënten, speciaal voor hun gemaakt. En iedereen die er mee te maken heeft natuurlijk. 

Van de Looi & Jacobs Architecten

Van de Looi & Jacobs Architecten

Van de Looi & Jacobs Architecten

Archicepting. De benadering die niet stopt bij de gevel. Dat is de nieuwe formule waarmee Van de Looi & Jacobs Architecten naar buiten treden. Om dit concept kenbaar te maken werden wij gevraagd om met de onderliggende uitgangspunten het verhaal vorm te geven. We maakten een map waarin de 3 pijlers, op ieder een eigen vouwvel, in tekst en beeld worden uitgelegd.

Wat het ontwerp helemaal af maakt is de speciale irisdruk-techniek. Het blauwe kleurverloop is middels deze special drukwijze tot stand gekomen.

MAEB is een magazine #6

MAEB is een magazine #6

MAEB is een magazine #6

De zesde editie alweer van MAEB Is Een Magazine. Schrijver Martijn Brugman laat zijn personage, Freddie, brieven schrijven aan Dave Eggers (oprichter van McSweeney's uitgeverij. Als je het niet kent, uitchecken!). De brieven gaan over zijn opa, een WWII-oorlogsheld. Het verhaal en de verhalen in de vorm van brieven hebben we als uitgangspunt genomen om het tijdschrift vorm te geven.

De brieven zijn vastgeniet aan een envelop die alles omsluit. Stempel en adres erop en zo is het verstuurd naar Dave Eggers. Maar ook naar alle abonnees. Aan de binnenkant van de gevouwen pagina's zit een afbeelding. We verraadden nog niet wat het is (er circuleren al wel foto's op Twitter en Facebook). Abonnee worden kan via www.maeb.nl

 

Live Magazine voor NS Reizigers en Nedtrain

Live Magazine voor NS Reizigers en Nedtrain

Live Magazine voor NS Reizigers en Nedtrain

In opdracht van onderzoeksburo Altersum zijn we gevraagd om een Live Magazine te maken tijdens een conferentie van de NS en Nedtrain. Op deze conferentie werden de uitkomsten van een onderzoek gepresenteerd. Het team van Live Magazines was er bij en maakte ook filmpjes die te zien zijn op de speciale website. Klik hier om deze te bezoeken.

 

ArtEZ Studium Generale campagnes

ArtEZ Studium Generale campagnes

ArtEZ Studium Generale campagnes

Voor de halfjaarlijkse manifestaties van ArtEZ Studium Generale verzorgen we de campagne-vormgeving. Iedere manifestatie heeft een eigen thema en daar bedenken we telkens een nieuw concept voor. Vaak verrassend, humoristisch maar bovenal op eigenzinnige wijze een verbeelding van het onderliggende concept.

Hieronder een greep uit de voorbeelden van de reeks posters (die wanneer gevouwen ook als flyers dienden).

Leuk om te weten; onder de ArtEZ studenten zijn de poster een gewild verzamelobject.

CASA Arnhem Architektuur 1970-1999

CASA Arnhem Architektuur 1970-1999

CASA Arnhem Architektuur 1970-1999

Van CASA (Centrum Architectuur en Stedenbouw Arnhem) kregen wij de opdracht om de vijfde in een reeks van zes architectuur kaarten te ontwerpen.

Arnhem Architektuur 1970-1999 belicht de stedenbouwkundige ontwikkeling en een twaaltal ‘highlights’ uit deze periode waaronder de Blauwe Golven van Peter Struycken, de Blikkenbioscoop, het Nieuwe Velperpoortstation en het KEMA-Hoofdkantoor van Meyer & Van Schooten.

Volledig in stijl van deze periode hebben wij de routekaart ontworpen. We zijn hierbij uitgegaan van de hoogte kaart van Arnhem en hebben deze met een, zelf geprogrammeerd stuk code, voorzien van de kubus structuur. Daarna hebben we deze ondergrond voorzien van de straten en gebouwen. Met als resultaat een lekker retro routekaart van Arnhem.

 

Bert Plantagie Webapp

Bert Plantagie Webapp

Bert Plantagie Webapp

Voor bert plantagie meubelen hebben wij een digitale catalogus gemaakt in de vorm van een web applicatie. Deze catalogus zal gebruikt worden door de dealers van bert plantagie. Deze kunnen zo heel makkelijk door de catalogus bladeren en de collectie laten zien. De specificaties evenals de prijzen van alle meubels staan in de app waardoor een compleet overzicht aan de klanten aangeboden kan worden.

De app is online makkelijk aan te passen doormiddel van een cms waardoor er alltijd een up to date lijst beschikbaar is bij de dealers.

Wat is een web applicatie?
Dit is een applicatie met alle functionaliteiten en het gevoel van een iphone of ipad app en alle voordelen van een website zoals bijvoorbeeld een cms. We bouwen een website maar de gebruiker ziet een app. Wilt u hier meer over weten? Laat het ons dan vooral weten: info@ok-parking.nl

Kijk voor meer informatie op: http://www.apple.com/nl/webapps/whatarewebapps.html

Tentoonstelling ontwerp Rotterdam designprijs

Tentoonstelling ontwerp Rotterdam designprijs

Tentoonstelling ontwerp Rotterdam designprijs

Voor de tentoonstelling van de Rotterdam designprijs 2011 in Museum Boijmans van Beuning hebben wij het volledige grafisch ontwerp verzorgd. Studio Muller van Tol uit Amsterdam heeft het concept van de tentoonstelling bedacht en het ruimtelijk tot uitvoering gebracht. Voor alle teksten op de muren, ramen en de vloeren maar ook de handout, in de vorm van een groot notitieblok onderaan de pilaren, hebben wij zorg gedragen. Het ruimtelijke en grafische versterkt elkaar en zorgt voor een mooie en toegankelijke expositie.

De tentoonstelling is nog te zien tot 12 Februari 2012, ga hem dus snel bezoeken. Voor meer informatie bezoek de ook door ons ontworpen website of download de App.

www.designprijs.nl

iPhone app

Android app

Premsela publieksprijs iPhone en Android app

Premsela publieksprijs iPhone en Android app

Premsela publieksprijs iPhone en Android app

In opdracht van Premsela, Nederlands instituut voor Design en Mode ontwikkelde we een nieuwe app voor de publieksprijs die gekoppeld is aan de Rotterdam designprijs 2011. In deze app kan krijg je alle informatie over de Rotterdam designprijs en de Premsela publieksprijs maar het belangrijkst is dat je met deze app vanaf je telefoon direct kan stemmen op je favoriete genomineerde.

Deze app is ontwikkeld voor de iPhone en Android.
Download hier de iPhone app
Download hier de Android app

Graphic novel Lieve Gerda

Graphic novel Lieve Gerda

Graphic novel Lieve Gerda

Dit is één van de mooiste verhalen waar wij mee aan de slag mochten:

Flip Peeters is 21 jaar als hij in augustus 1948 als dienstplichtige naar Nederlands-Indië wordt gestuurd. Een gewone jongen uit Utrecht, net verloofd met Gerda, belandt midden in de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog. Het is de tijd van de politionele acties. Nederlandse militairen stuiten op felle weerstand van een vijand die op de meest onverwachte momenten toeslaat. Voor Flip een loodzware tijd, ver van huis. Tussen de rijstvelden van Java sneuvelen veel van zijn dienstmaten.

Flip Peeters legde zijn bewogen leven in Nederlands-Indië nauwgezet vast met zijn tekenpen. Hij hield een prachtig geïllustreerd dagboek bij, speciaal voor zijn verloofde Gerda. Decennia later maken de illustraties van Flip het conflict in Nederlands-Indië op indringende wijze voelbaar. Een uniek, waar gebeurd verhaal in de stijl van het klassieke Amerikaanse comic book. Met in de hoofdrol geen Superman maar een doodgewone jongen uit Utrecht.

Al zijn tekeningen hebben we in deze schitterende graphic novel gebundeld. Via facebook.com/flippeeters kunje ook al zijn brieven lezen die hij elke (!) dag schreef naar zijn lieve Gerda. Na alle jaren zijn Gerda en Flip nog steeds bij elkaar en onlangs is het eerste exemplaar van de graphic novel door Tante Lien uitgereikt aan het bijzondere echtpaar.
 

Rotterdam designprijs 2011 Website

Rotterdam designprijs 2011 Website

Rotterdam designprijs 2011 Website

Hij is er weer! De ‘koning onder de Nederlandse designprijzen’, de Rotterdam designprijs, wordt voor de 11e keer georganiseerd.

Alle grafische uitingen rondom deze prijs zijn door ons ontworpen. Met als belangrijkste project een nieuwe website. De prijs heeft een geheel nieuwe selectie/nominatie procedure. Scouts kiezen de genomineerde voor de prijs maar worden bijgestaan door het publiek iedereen mag zijn project op de website als tip plaatsen. 

De scouts hebben inmiddels hun keuze van genomineerden bekend gemaakt. Onder hen  zijn onderandere Catalogtree, Hans Gremmen, Bart Hess en Pieke Bergmans genomineerd voor hun geweldige projecten uit de afgelopen 2 jaar. Nu de genomineerden bekend zijn is de website vernieuwd en staat volledig in het teken van de genomineerden. Beeld, tekst en een video geeft een goed beeld van de afzonderlijke projecten daarnaast is er de mogelijkheid om te stemmen voor de Premsela Publieksprijs.

Bezoek de website voor meer informatie over deze prijs of stem op jou favoriet.
www.designprijs.nl

O.K. Periodicals #7 / THRILLER issue

O.K. Periodicals #7 / THRILLER issue

O.K. Periodicals #7 / THRILLER issue

Ons eigen O.K. Periodicals magazine behoeft inmiddels weinig introductie meer (indien dat wel het geval is kijkt u dan op vooral www.ok-periodicals.com). Het kritisch gelauwerde magazine wordt nog steeds over de heel wereld verkocht en geëxposeerd vanuit het Arnhemse brandpunt.

De zevende editie heeft het thema THRILLER.
Dit nummer is er voor de thrill-seekers onder ons. Maar houden we allemaal niet van een beetje spanning en sensatie? Beelden zeggen meer dan woorden, dus kijk naar de foto;s en de flipthrough video in het bijzonder. Dit geeft een indruk van de visuele brainstorm dat het magazine is.

Featuring: Sea Monster, Luke Ramsay, Erik Boker, Laura Curran, Scott Campbell, Aldo Lanzini, Charlotte Lybeer, Marcel Bakker, Andrew Thomson, Marcel Bakker,  Anouk van der Goor, Luke Pearson, Luke Drozd, Mascha Rumyantseva, Christian Grossi, Underware and many many more..

Bestellen (als je durft) kan via www.ok-periodicals.com

Live Report bij de Cultuur4daagse

Live Report bij de Cultuur4daagse

Live Report bij de Cultuur4daagse

Tijdens de Cultuur4daagse, georganiseerd door Provincie Gelderland, maakten we met ons team van Live Magazines een Live Report. Vier dagen lang met interviews, gespreksverslagen, foto's, video's, sfeerimpressies en implementatie van social media. Klik hier om het Live Report te bekijken.

Giggly Spider - kinderboek app voor de iPad

Giggly Spider - kinderboek app voor de iPad

Giggly Spider - kinderboek app voor de iPad

Deze iPad app hebben we ontwikkelt voor le petit studio. Ze kwamen naar ons toe met het idee een kinderboek uit te brengen op de iPad met hun bijzonder mooie illustraties.En vroegen ons zorg te dragen voor de ontwikkeling er van, een uitdaging die wij niet uit de weg gaan. Inmiddels zijn we bezig met het concept, ontwerp en de ontwikkeling van twee nieuwe apps.

Giegel Spin (Giggly Spider)
is even knus en intiem als een papieren voorleesboek, maar de talloze extra's brengen deze app tot leven. Animaties, geluiden en interactie zorgen voor veel plezier! En ouders zelf worden uitgedaagd tot vertellen over de leuke dieren. Voor een klein bedrag heb je één van de leukste digitale  kinderboeken van dit moment (in Nederlands en Engels).

Maeb #5: Brieven aan Matthijs van Nieuwkerk

Maeb #5: Brieven aan Matthijs van Nieuwkerk

Maeb #5: Brieven aan Matthijs van Nieuwkerk

Er is weer een nieuwe Maeb is een Magazine, nummer 5. En weer leuker dan de vorige! Martijn Brugman heeft met deze editie zichzelf overtroffen. De verhalen (brieven) gaan over een jongen die zijn opa als gast bij De Wereld Draait Door wil zien. Daarom gaat hij brieven schrijven aan Matthijs van Nieuwkerk en daarin vertelt hij fantastische verhalen over zichzelf, zijn opa, het dorp waar ie vandaan komt en de personen uit dat dorp. Tel daarbij ons grafisch/illustratief ontwerp (check uit de Matthijs illustratie! hihi) bovenop én het feit dat je GRATIS abonnee (klik hier) kunt worden, dan weet je dat het goed zit.

Website vormgeving: Liesbeth Eugelink

Website vormgeving: Liesbeth Eugelink

Website vormgeving: Liesbeth Eugelink

Liesbeth Eugelink is schrijver, essayist en criticus. In de nieuwe website hebben we haar teksten meer centraal gezet. Alle teksten staan aan de linkerkant direct klaar en kunnen makkelijk doorzocht worden. Door één klik krijg je het onderdeel uitvergroot te zien. Een website met een duidelijke structuur. Een unieke oplossing voor het weergeven van haar artikelen en een website die zeer functioneel is.

Ga naar de website

Interactieve twitter applicatie Talentontwikkelings traject SKON

Interactieve twitter applicatie Talentontwikkelings traject SKON

Interactieve twitter applicatie Talentontwikkelings traject SKON

Tijdens het afsluitende event van SKON (talentontwikkelingsplaats voor de kunsten) werd een door ons ontwikkelde en ontworpen twitter-applicatie ingezet.

Bezoekers kunnen aan de hand van een vraag "Wat is talent?" reageren via twitter. Deze berichten verschijnen op het scherm als een 'bel'. Deze 'bellen' dwalen rond over het scherm en vertonen regelmatig hun eigen bericht. Doordat mensen de reacties op het event zien, gaan ze zelf ook tweeten. Zo onstaat er een interactie met het publiek en een wollk aan leuke, interessante en inspirerende berichtjes.
 

Arnhem Aan Zee Gebonden 2011

Arnhem Aan Zee Gebonden 2011

Arnhem Aan Zee Gebonden 2011

Ook dit jaar hebben we weer hét creatieve jaarboek van Arnhem geproduceerd en ontworpen. Het superdikke boek staat helemaal vol met Arnhemse creatieven die zichzelf presenteren op een eigen pagina. Zo ontstaat een beeld van wat er in Arnhem allemaal gebeurt, en dat is erg veel op creatief en cultureel gebied.

Onze hoofdredacteur Martijn Brugman heeft daarnaast de jaarlijkse enquete gehouden waar weer leuke feitjes en tips uitkomen. Zo is het boek voor niet-Arnhemmers ook een must-have.
De exclusieve, eigenzinnige cover en het ingetogen, maar schitterende grafisch ontwerp van de pagina's maakt het tot een boek wat niet in je boekenkast mag ontbreken. En dat voor slechts 15 euro! Bestel hier.

Infographics ontwerp / Data visualisatie

Infographics ontwerp / Data visualisatie

Infographics ontwerp / Data visualisatie

We houden ons graag bezig met het visualiseren van grote hoeveelheden data. En dit alles in een bijzonder ontwerp. Dit deden we al voor een grote hoeveelheid opdrachten en projecten. Zo hebben we Voor Arnhem Direct infographics ontwikkeld voor in een powerpoint presentatie. Ontwikkelde we een spread in de krant Great Place To Live en maakten een infografic in ons eigen tijdschrift O.K. Periodicals.

Ontwerp afficheboek Ontwerp Platform Arnhem

Ontwerp afficheboek Ontwerp Platform Arnhem

Ontwerp afficheboek Ontwerp Platform Arnhem

Het afficheboek "Op maat gemaakt" werd door ons voor het Ontwerp Platform Arnhem ontworpen. Bijzonder aan dit boek is de omslag. De omslag is een gevouwen affiche. Door verschillende affiches te gebruiken zijn er maar liefst 8 verschillende covers ontstaan.

De 60 affiches die in dit boek zijn opgenomen, werden in de afgelopen 5,5 jaar voor maandelijks terugkerende ontwerpcafé’s van OPA ontworpen. Ontwerpers uit Nederland en Arnhem in het bijzonder leverden hieraan hun bijdrage. Met deze uitgave worden ontwerpers, hun affiches en het culturele klimaat in de regio Arnhem zichtbaar gemaakt. Tegelijkertijd wordt het Nederlands (affiche)ontwerp, het ‘Dutch Design’, in al zijn vrijheid getoond. OPA’s affichecollectie wordt bovendien in een interessante verhandeling van ontwerpcriticus Ewan Lentjes op kritische wijze geanalyseerd en gepositioneerd.

http://www.o-p-a.nl

Website ontwerp: museum Scryption Tilburg

Website ontwerp: museum Scryption Tilburg

Website ontwerp: museum Scryption Tilburg

Het Scryption heeft een belangrijke stap genomen in de transformatie van museum naar een kennisplatform voor schriftelijke communicatie en sociale media. Na een goede eerdere samenwerking (link) werden wij gevraagd om de nieuwe website te ontwerpen. Het resultaat is een uiterst dynamische website; klaar voor honderden interessante artikelen, interviews, links, beelden en videos. En het ontwerp is geïntegreerd met twitter en facebook. In het gebruik van deze social media hebben we de medewerkers van advies voorzien. U ziet een mooie integratie van social media in een website ontwerp is een sterke kwaliteit van ons. Misschien ook iets voor u?

Update: Inmiddels is het Scryption door bezuinigingen vanuit de overheid opgeheven. De website is daarmee ook offline gehaald.

MAEB is een Magazine #4 - De Zatoichiverhalen

MAEB is een Magazine #4 - De Zatoichiverhalen

MAEB is een Magazine #4 - De Zatoichiverhalen

Een waanzinnig nieuw magazine ontwerp voor Maeb, al zeggen we het zelf. Zijn bijzonder leuke korte verhalen komen goed tot hun recht in een ontwerp dat helemaal past bij de sfeer van de verhalen. Of zoals hij zelf zegt: "Mijn teksten worden beter door het ontwerp van O.K. Parking, zonder dat er een letter aan veranderd is."

De verhalen gaan over een jongen die samoerai wil worden. We hebben als finishing touch een echte samoerai zwaardvechter op de magazines los gelaten (zie foto's) zodat elk magazine een unieke 'cut' krijgt.

Wordt abonnee van Maeb en ontvang de zeer goede verhalen van Maeb en het grafisch ontwerp van ons helemaal gratis!
 

Website ontwerp: The Barn Deventer

Website ontwerp: The Barn Deventer

Website ontwerp: The Barn Deventer

Voor het modelabel The Barn hebben wij een nieuwe dynamische website ontworpen. De website opent met één van de foto's gemaakt voor de meest recente collectie. Daarna krijg je in één overzicht alle collecties en de daarbij behorende foto's te zien. Het gevoel en de sfeer van The Barn is door dit mooie overzicht duidelijk en in één beeld gevangen.

»Bekijk de site

Honderdmorgen - Architectuur Catalogus

Honderdmorgen - Architectuur Catalogus

Honderdmorgen - Architectuur Catalogus

Voor de stichting Honderdmorgen ontwierpen wij de catalogus voor de prijsvraag ‘Honderdmorgen – Zwervende Erven’. In deze catalogus staan alle deelnemers. De winnaars van de prijsvraag zijn op subtiele wijze uitgelicht.

De catalogus is online te bekijken via http://issuu.com/okparking/docs/honderdmorgen-catalogus.

Je kunt de catalogus ook bestellen door slechts €5,- verzendkosten over te maken. Voor meer informatie: www.honderdmorgen.nl

Artishock Design website

Artishock Design website

Artishock Design website

Voor de duizendpoot Artishock Design uit Arnhem ontwierpen we een website met veel afwisseling en ruimte voor heel veel projecten. Bij het openen van de pagina krijg je meteen een greep uit het werk te zien, deze is elke keer dat je de website bezoekt weer anders.
Op het moment dat je door de projecten heen gaat bladeren blijven de al bekeken projecten staan waardoor je geconfronteerd wordt met de diversiteit van het werk.

Ga naar de website

Museum Scryption / Installatie

Museum Scryption / Installatie

Museum Scryption / Installatie

Voor het Scryption museum ontwikkelden wij de interactieve installatie "Zender-Boodschap-Ontvanger". Op een heldere manier navigeert de museum-bezoeker door de geschiedenis van schriftelijke communicatie. D.m.v. touchscreens is de bezoeker actief met het onderwerp bezig.

Door middel van twee touchscreens is het mogelijk berichten te versturen met verschillende verzend methodes. De berichten zullen naar de andere kant verstuurd worden waarbij de verzendtijd gebaseerd is op de gekozen methode. Een sms wordt binnen enkele seconden verstuurd, een brief heeft er een hele dag voor nodig.

Made in Arnhem / T-A-P-E Catalogus

Made in Arnhem / T-A-P-E Catalogus

Made in Arnhem / T-A-P-E Catalogus

Voor de expositie die T-A-P-E tijdens Made In Arnhem 2009 heeft georganiseerd ontwierpen wij de catalogus. Hierin wordt met name de manier waarop er gecommuniceerd is met de kunstenaars en wie de kunstenaars zijn benadrukt. Daarnaast geeft het een schitterend overzicht van het tentoongestelde werk.

O.K. Parking heeft tevens de huisstijl en de website voor dit project ontworpen.

Over T-A-P-E:

TAPE verzendt brieven en e-mails naar kunstenaars en kunstinstellingen in het buitenland met een uitnodiging om kunst naar TAPE te sturen in het kader van Made in Arnhem INVITES. De pakketten met kunst komen uit alle windstreken binnen.

http://www.t-a-p-e.org/
http://www.madeinarnhem.nl/programma.php?item=68
 

Future for sale

Future for sale

Future for sale

De flyers & posters voor de Future for Sale bootcamp zijn nu al legendarisch! Zorg dat je zo'n unieke surrealistische collage-ontwerp te pakken krijgt!

Museum Bronbeek

Museum Bronbeek

Museum Bronbeek

Voor de tentoonstelling "Wayang Revolusi" van Museum Bronbeek hebben wij de inrichting verzorgd en het promotie materiaal ontworpen. De tentoonstelling was zo ingericht dat de de wajang poppen waar de tentoonstelling om draaide goed te bezichtigen waren zowel in kleur als in schaduw. Daarnaast waren er verschillende banieren ontworpen waarop in chronologische volgorde de belangrijkste gebeurtenissen uit de "Wayang Revolusi" zichtbaar waren.

Ook bij de catalogus hebben we gebruik gemaakt van het Wajang systeem. Door de poppen aan de binnenkant van de pagina's weer te geven krijg je op de tekst pagina een silhouette van de poppen te zien.

Stad van Eusebius

Stad van Eusebius

Stad van Eusebius

Bijzonder verhaal in een bijzonder ontwerp. We ontwierpen het boek van schrijver Martijn Brugman over twee eeuwen katholieken in Arnhem.

MAEB is een Magazine

MAEB is een Magazine

MAEB is een Magazine

Schrijver Martijn Brugman is zelf een magazine geworden. Bekijk www.maebiseenmagazine.nl voor het verhaal erachter.
De verschijningsvorm ontwerpen wij en is iedere keer anders. De eerste editie is een bundel posters met achterop een verhaal van de schrijver.

Tevens ontwierpen wij een door Martijn te gebruiken stempel set om onderdelen te bestempelen als onderdeel van het tijdschrift.

Platform Zinmaken

Platform Zinmaken

Platform Zinmaken

Zinmaken, een platform voor jongerenwerk is een website waar jongerenwerkers nieuw materiaal kunnen downloaden of plaatsen. De oude website is door ons helemaal vernieuwd. Frisser, toegankelijker en met vele nieuwe functies die het gebruik van de website makkelijker maken en moet gaan zorgen voor een groter netwerk van jongerenwerkers die zich laten inspireren door deze website.

http://www.zinmaken.nl

In Transition Catalogus

In Transition Catalogus

In Transition Catalogus

Voor de internationale "In Transition" expositie in Cyprus ontwierpen wij de catalogus.

"Elke deelnemer is geplaatst op een fictieve vervormde wereldkaart.
Op basis van de ISO-codes (International Organization for Standardization) is zijn of haar X- en Y- as vastgesteld. De vormen van de landen van afkomst en de landen waar de deelnemer nu verblijft zijn samengevoegd tot nieuwe fictieve landen.
De rode symbolen op de kaart laten zien welke (verschillende) deelnemers  uit welke vervormde landen komen. Het transparante spot-vernis verwijst naar de teksten, afbeeldingen en pagina nummers van de individuele personen in de catalogus.

Great Place To Live Krant

Great Place To Live Krant

Great Place To Live Krant

Voor Great Place to Live (een sociaal innovatief platform) hebben we een krant ontworpen en geïllustreerd met het thema 'De Schoonheid van Geld, en al haar schitterende (on)mogelijkheden'. In deze editie gaat het over het verdwijnen of veranderen van geld in de maatschappij. Bestel een gratis exemplaar via Greatplacetolive.nl!

Logo & huisstijl Stichting KEEC

Logo & huisstijl Stichting KEEC

Logo & huisstijl Stichting KEEC

Voor Stichting KEEC (Kunst, Educatie en Expertisecentrum op het gebied van toneel/theater) hebben we de huisstijl bedacht en ontworpen. Een belangrijke doelstelling van KEEC is om een netwerk/kenniskring te vormen. De huisstijl is hierop gebaseerd.


Het logo biedt mogelijkheden om verschillende actuele teksten erbij te plaatsen.
Het briefpapier heeft 4 verschillende achterkanten, opbouwend van een raster van punten tot het uiteindelijk verbinden van de punten. Hiervoor hebben we een programma geschreven die dit automatisch doet. Ook toekomstige uitingen zijn daardoor altijd anders van vorm maar met dezelfde basis ingrediënten.
De visitekaartjes zijn ook met dit programma gemaakt waardoor alle achterkanten verschillend zijn.

Popkunst / Studiedag

Popkunst / Studiedag

Popkunst / Studiedag

Zowel in 2007 als in 2008 hebben wij een fabeltastische wereld gevormd waarin de Popkunst Studiedag bijzonder wordt gepresenteerd. Opmerkelijke details zorgen voor een ontdekkingsreis binnenin de posters en flyers!

Diverse huisstijlen en logo's

Diverse huisstijlen en logo's

Diverse huisstijlen en logo's

Voor verschillende kleine ondernemingen hebben wij de visuele identiteit ontworpen. Onderdeel van een visuele identiteit is een pakkend en goed herkenbaar logo. Samen met kleuren, lettertypes en vormen bepaalt het logo de visuele identiteit van een bedrijf. Hierboven ziet u een selectie van ontwerpen voor o.a.:

Marianne te Bokkel, Mixed Pie, Theatergroep VIDA, New Style Dance Acts, Groene Karavaan

Resort Off / Commercial

Resort Off / Commercial

Resort Off / Commercial

Voor de promotiecampagne van Resort Off hebben we een TV-commercial gemaakt dat op Nederland 3 in de STER + CULTUUR reclame-blokken is uitgezonden.

Door ons onderzoek naar glitch en error kunnen we dit nu introduceren en effectief omzetten naar communicatieve doeleinden zoals hier het geval is.

VPRO Jaarverslag 2003 (bekroond!)

VPRO Jaarverslag 2003 (bekroond!)

VPRO Jaarverslag 2003 (bekroond!)

Het VPRO jaarverslag met als thema 'Geachte VPRO' werd, aan de hand van de brieven die jaarlijks ontvangen worden, opgezet.

Het gehele jaarverslag werd benaderd als een reactie-formulier, waardoor er een interactie ontstaat tussen kijker en de VPRO.
Men kan letterlijk op alles in het jaarverslag reageren; er zijn lege formulieren die men kan invullen en checkboxen die men kan aanvinken. Wanneer de lezer het jaarverslag heeft doorgelezen en al zijn op-, en aanmerkingen genoteerd heeft in het jaarverslag kan men het gehele jaarverslag terug sturen naar de VPRO.

WINNAAR: Best Verzorgde Jaarverslag 2004
Juryrapport:
'De VPRO is een complexe organisatie en heeft in het jaarverslag dus veel verschillende zaken te melden. Lastig, maar het lukte. Het leuke concept, de prima eindredactie, knappe mixage, doordachte vormgeving en fraaie typografie resulteert in een uitstekend boekwerk. Helemaal goed!'